Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Így védi az emésztőrendszer egészségét a bromelain enzim
  2023-01-01 13:52:04, vasárnap
 
  A bromelain enzim fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, beleértve az emésztőrendszer védelmét is.

Mi az a bromelain?
A bromelain egy olyan, számos élelmiszerben, köztük az ananászban is megtalálható enzim, mely több módon is óvhatja egészségünket. Amellett, hogy segít a fehérjék megemésztésében és jótékonyan támogatja az emésztőrendszer egészségét, vizsgálatok szerint a bromelain megelőzheti és enyhítheti a gyulladásokat, erősítheti az immunrendszert, sőt, még a szívbetegségek megelőzéséhez és a közérzet javításához is hozzájárulhat.

Jelenleg a bromelaint tartalmazó készítményeket leginkább az emésztés támogatására alkalmazzák, és ebben a bejegyzésben is ezen hatását vesszük szemügyre.

A bromelain emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásai
A fehérjék hatékonyabb emésztése

A bromelain egy proteolitikus enzim, ami azt jelenti, hogy az étrendből bevitt fehérjéket kisebb peptidekre és aminosavakra bontja, mely segíthet a fehérjék hatékonyabb feldolgozásában. Ez nem csak az elfogyasztott élelmiszerek könnyebb megemésztéséhez járul hozzá, hanem csökkentheti az olyan emésztőrendszeri panaszok előfordulásának kockázatát, mint például a puffadás, a hasmenés, a székrekedés, vagy a komolyabb gyulladásos bélpanaszok.
Az általános emésztőrendszeri gyulladások megelőzése és csillapítása

A sérült, gyulladt emésztőrendszer nem képes megfelelően működni. A bromelain segíthet csökkenteni az emésztőrendszerben előforduló esetleges gyulladásokat, ami tovább javíthatja az emésztés hatékonyságát. 

A súlyos emésztőrendszeri rendellenességek csökkent kockázata
Vizsgálatok szerint gyulladáscsillapító hatásának köszönhetően a bromelain segíthet csökkenteni az olyan súlyos emésztőrendszeri megbetegedések kockázatát, mint például a Crohn-betegség, a vastagbélgyulladás, vagy az irritábilis bél szindróma.

Az emésztőenzimek fokozott termelése
Egyes beszámolók szerint a bromelain segíthet a szervezetnek más fontos emésztőenzimek termelésében, ezzel is javítva az emésztési folyamat általános hatékonyságát.

Csökkentheti puffadást és a gázképződést
A gázképződés és a puffadás hátterében gyakran a nem megfelelően megemésztett ételek állnak. A bromelain segíthet csökkenteni a puffadást és a gázképződést azáltal, hogy hozzájárul az elfogyasztott élelmiszerek könnyebb megemésztéséhez.
A tápanyagok magasabb fokú felszívódása

Beszámolók szerint a bromelain elősegítheti az elfogyasztott élelmiszerekből a kulcsfontosságú vitaminok, ásványi anyagok és más hasznos tápanyagok felszívódását és hasznosulását.
A bélflóra egészségének megőrzése

A bromelain segíthet megőrizni vagy helyrebillenteni a bélben természetesen megtalálható jótékony baktériumok egyensúlyát, ami fokozhatja a bélflóra és a bélrendszer általános egészségét.
Javíthatja a bélmozgást

A bromelain segíthet a bélmozgás javításában és a székrekedés megelőzésében is, kifejezetten, ha azt természetes, rostokban és hidratáló folyadékokban gazdag forrásokból visszük be.
A bromelain enzim legjobb természetes forrásai

Ananász
Az ananász a bromelain enzim legismertebb és leggazdagabb forrása, mely jótékony hatásait frissen, gyümölcsléként, illetve étrend-kiegészítő formájában is képes kifejteni.

Papaya
A papaya szintén figyelemre méltó mennyiségben tartalmaz bromelaint, ráadásul az úgynevezett papain is megtalálható benne, mely a bromelainhoz hasonlóan segíti a fehérjék lebontását.

Papaya levél
Főként étrend-kiegészítőként, illetve szárítva, teaként találkozhatunk vele, és előnye a papayával szemben, hogy lényegesen hosszabb ideig eltartható, így bármikor fogyasztható.

Kiwi
A kiwi a bromelain másik gazdag forrása, mely hazánkban ugyan főként frissen elérhető, étrend-kiegészítő formában is találkozhatunk vele nagyobb gyógyszertárakban vagy webshopokban.

Guava
A guava szintén magas bromelain-tartalommal rendelkezik, és hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Mangó
Ugyan a mangóban viszonylag kis mennyiségben található meg a bromelain, bátran hozzáadhatjuk a fenti gyümölcsökből álló gyümölcssalátához, vagy frissítő turmixhoz.

A fenti információk tájékoztató jellegűek! Hosszú ideig fennálló, nehezen szűnő, gyakran visszatérő, vagy súlyosbodó panaszok esetén forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: emésztőrendszeri, rendellenességek, helyrebillenteni, megemésztésében, előfordulásának, élelmiszerekből, kulcsfontosságú, emésztőrendszer, feldolgozásában, megemésztéséhez, készítményeket, kiegészítőként, immunrendszert, találkozhatunk, gyümölcsléként, népszerűségnek, emésztőenzimek, szívbetegségek, megbetegedések, hatékonyságát, elfogyasztott, folyadékokban, proteolitikus, hozzáadhatjuk, gyulladásokat, hasznosulását, megelőzéséhez, felszívódását, egészségünket, élelmiszerben, hozzájárulhat, gyümölcsökből, természetesen, megelőzésében, csillapítása, legismertebb, bromelain enzim, emésztőrendszer védelmét, fehérjék megemésztésében, emésztőrendszer egészségét, bromelain megelőzheti, szívbetegségek megelőzéséhez, közérzet javításához, bromelaint tartalmazó, emésztés támogatására, bromelain emésztőrendszerre, fehérjék hatékonyabb, proteolitikus enzim, étrendből bevitt, elfogyasztott élelmiszerek, olyan emésztőrendszeri, komolyabb gyulladásos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Kövesd a cowboyt!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Az engedelmesség miért nem vál...  képre írva  Bertolt Brecht -től idézet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Radikális szeretet  Kerüld el az evangélium örömén...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Még csak most kezdődik a nap  Mi lenne ha  Adakozás  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Kaffka_Margit  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png lepke  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png rózsa csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fehér virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  A sors  Png fotel  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Akarat  Nagyi telefonál  Alázat  képre írva  Png fotel  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Albert Einstein gondolata  Julian Brass gondolata  Neked tudnod kell  Hiányzik  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Akarat  Png ház  Nem számIt 
Bejegyzés Címkék
bromelain enzim, emésztőrendszer védelmét, fehérjék megemésztésében, emésztőrendszer egészségét, bromelain megelőzheti, szívbetegségek megelőzéséhez, közérzet javításához, bromelaint tartalmazó, emésztés támogatására, bromelain emésztőrendszerre, fehérjék hatékonyabb, proteolitikus enzim, étrendből bevitt, elfogyasztott élelmiszerek, olyan emésztőrendszeri, komolyabb gyulladásos, általános emésztőrendszeri, bromelain segíthet, emésztés hatékonyságát, súlyos emésztőrendszeri, olyan súlyos, emésztőenzimek fokozott, emésztési folyamat, puffadás hátterében, gázképződést azáltal, tápanyagok magasabb, bromelain elősegítheti, elfogyasztott élelmiszerekből, kulcsfontosságú vitaminok, bélflóra egészségének, bélben természetesen, bélrendszer általános, bélmozgás javításában, székrekedés megelőzésében, papaya szintén, úgynevezett papain, bromelainhoz hasonlóan, fehérjék lebontását, papayával szemben, bromelain másik, guava szintén, mangóban viszonylag, fenti gyümölcsökből, fenti információk, emésztőrendszeri, rendellenességek, helyrebillenteni, megemésztésében, előfordulásának, élelmiszerekből, kulcsfontosságú, emésztőrendszer, feldolgozásában, megemésztéséhez, készítményeket, kiegészítőként, immunrendszert, találkozhatunk, gyümölcsléként, népszerűségnek, emésztőenzimek, szívbetegségek, megbetegedések, hatékonyságát, elfogyasztott, folyadékokban, proteolitikus, hozzáadhatjuk, gyulladásokat, hasznosulását, megelőzéséhez, felszívódását, egészségünket, élelmiszerben, hozzájárulhat, gyümölcsökből, természetesen, megelőzésében, csillapítása, legismertebb, aminosavakra, megtalálható, egészségének, élelmiszerek, csökkentheti, elősegítheti, támogatására, bejegyzésben, kifejezetten, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.